Newsy

Zapraszamy na posiłek

Kuchnia śląska, azjatycka, turecka i amerykańska, oferta dla wegetarian i mięsożerców, do tego oczywiście napoje – czyli OFF nie tylko dla ducha, ale i dla ciała.

Wyciągnęliśmy wnioski z ubiegłego roku i tym razem przygotowaliśmy dla Was znacznie większy wybór rodzajów kuchni. Zaprosiliśmy do współpracy wyjątkowe i kultowe w swoich miastach restauracje –  w Strefie Gastronomicznej posiłki przygotowywać dla Was będą znakomici kucharze z Katowic, Gliwic, Krakowa i Warszawy.
Targowa - zaprasza na specjalności kuchni śląskiej, jak pieczonki, a ponadto placki ziemniaczane, naleśniki, hot-dogi i wszelkie mięsne potrawy z grilla oraz gofry i lody.
Gruby Benek proponuje pizzę.
Chimera oferuje kuchnię wegetariańską, w tym kulebiak, bar sałatkowy, kanapki, lasagne, tarty, bufet owocowy, sorbety i świeże wyciskane soki.
Momo Bar - kuchnię wegańską.
Aperitif - kuchnię azjatycką, amerykańskie cheeseburgery i lody.
Curry House - różne rodzaje indyjskiego curry.
Nazar Kebab - prawdziwy turecki kebab.
Marchewka z Groszkiem – poleca cztery rodzaje domowych, ręcznie robionych pierogów i kwas chlebowy.
Red Cake w Kawiarni Literackiej - zaprasza na pyszne ciasta.
Kawiarnia Natura Rzeczy – na specjalnie wyselekcjonowaną kawę z ekspresu i słodycze fair trade.
Biobox zaprasza do palarni sziszy oraz na unikalne gazowane napoje owocowe i cydr.

Restauracja Aperitif zaprasza w Miasteczku Festiwalowym przez 24 godziny na śniadania i kolacje.

Ponadto nasze stoiska oferują szeroki wybór napojów, jak piwo Grolsch, lane i w butelkach, piwo Redd's, wino, red bull, woda, pepsi i inne kolorowe napoje gazowane oraz soki Tarczyn.